Bemutatkozás

A Károly király utca elején álló, egykor Budaörs mozijaként ismert épület ma Városi Ifjúsági Klub névre hallgat. Ugyan a szalagos mozigépekbe tekercs már nem kerül, ám filmvetítésekből így sincs hiány. Intézményünk a Budaörsi Latinovits Színház égisze alatt működve, főként a gyermekeknek és a fiatal felnőtteknek nyújt kulturális szabadidős teret, azonban – a nevében foglaltan túl – az óvodás-, és  felnőttkorúak számára is aktív tevékenységeket kínálunk a hét szinte minden napján.

oldalrabanner

A heti rendszerességű mozgásos, táncos tanfolyamok, színi-és tudományos szakkörök mellett, az ifiklub csapata sokszínű rendezvényekkel és eseményekkel készül minden évben a látogatók számára. A színes programkínálat mellett nyitottak vagyunk még több újdonságra, szívesen fogadunk önálló kezdeményezéseket, ötleteket, terveket, hogy a budaörsi ifjúsági élet valóban minőségi színvonalú lehessen!

Programnaptárunkat  számos koncert, zenés rendezvény, filmvetítés, ismeretterjesztő és érzékenyítő programok, játékos családi napok, prevenciós, pszichológiai és kulturális előadássorozatok, szakmai napok valamint a Budaörsi Latinovits Színház gyermekdarabjai tarkítják. A teljesség igénye nélkül kiemlünk pár népszerű progamot:

  • Évek óta nagy sikerrel fut a Wanted tehetségkutató kiállításunk, amire továbbra is örömmel várjuk olyan alkotók jelentkezését, kik szívesen bemutatnák műveiket egy-egy hónapig az Ifiklub aulájában az „ifjúkortárs-művészet” kedvelőinek.

 

  • A másik nagy büszkeségünk a nagy népszerűségnek örvendő  ’Pszichokuckó’ elnevezésű kortárs segítő foglalkozás, ami évek óta  zajlik nálunk.
  • Akárcsak az egyedülálló “Roboktat” robotika szakkör, ahol a gyerekek a LEGO robotok programozásának csodálatosan érdekes világával ismerkedhetnek meg.
  • A felnőtteknek szóló szakköreink sora is bővült: a salsa és bachata órák mellett a nyugalmas kikapcsolódásra vágyóknak jóga órákat szervezünk, illetve színházra nevelési programunk a gyerekek mellett a felnőtteknek és pedagógusonak is lehetőséget nyújt az önismeretre és a színházi darabok mélyebb ismeretére.

 

Városi Ifjúsági Klub