Szakköreink

ROBOTIKA SZAKKÖR

FBprofileA robotika szakkör  – alternatíva általános iskolások részére, második osztálytól kezdődően, szeptembertől, a budaörsi IfiKlubban.

Célunk megszerettetni a gyerekekkel a természettudományok szépségét, közelebb hozni, játszva megérteni a matematika, fizika és nem utolsó sorban a mérnöki tudományok rejtelmeit.

Ezen túl, a tehetséggondozásra is nagy hangsúlyt fektetünk, hiszen olyan oktató anyagot sikerült kidolgozni, amely egyértelműen felépíti azt a tudást, amellyel a gyerekek országos és nemzetközi versenyeken is megállják helyüket – ezt bizonyítja az a tény, hogy Országos Robotprogramozó versenyen csapatunk első helyezést ért el, a First Lego League nemzetközi verseny debreceni regionális fordulóján pedig második helyezést.

Szeretettel várunk minden robotika iránt érdeklődő általános iskolás diákot!

Heti programunk a következőképpen alakul:

Hétfő:

 • 15 órátol – Kezdő Lego Mindstorms robotprogramozás 4. osztálytól
 • 16:30 – tól – Középhaladó Lego Mindstorms robotprogramozás

Kedd

 • 15 órátol – Haladó WeDo – Scratch programozás
 • 16:30 – tól – Haladó Lego Mindstorms robotprogramozás

Csütörtök

 • 15 órátol – WeDo kezdő robotépítő és programoző csoport
 • 16:30 – tól – Kezdő Lego Mindstorms robotprogramozás 4. osztálytól

Péntek

 • 15 órátol – WeDo kezdő robotépítő és programoző csoport
 • 16:30 – tól – Középhaladó Lego mindstorms robotprogramozás

Városi Ifjúsági Klub

A Törpörödög és Tinitündér-Tánc-Tanoda

tanoda_balettA Törpörödög és Tinitündér-Tánc-Tanoda KÍNÁLATA, amit nálunk tanulni, és ez által szeretni-imádni lehet a 2016-17-es tanévben

MTBA – Művészi Torna Balett Alapokkal
Az RG (Ritmikus Gimnasztika) tovább gondolása, kiegészítve a klasszikus balett alapjaival, a zene- és ritmusérzék fejlesztéséhez szükséges gyakorlatokkal, és sok-sok vidámsággal. 2,5-3 éves kortól…

Mottónk: A cél, hogy megszeressék a mozgást, a zenét, kifejlődjön bennük az igény a szép és értékes dolgok iránt, helyesen használják a testüket, tanulják meg fegyelmezni magukat az órákon, és persze mindezt játékos formában, ahol jó a kedvük, élvezik az életet…

Észrevétlenül szeretnek bele a táncba, a művészetbe

Év közbeni fellépések: A 2007-2008-as tanévtől elkezdődtek a TTTT fellépései, hogy a Törpök és Tinik az év végi Gálán kívül is érezzék a

színpad ízét, és szerepelhessenek különböző rendezvényeken. A TTTT fő célja a TUDÁS és a TÁNC SZERETETE, ezért a kis műsorok száma egy gyerek számára egy félévben maximum egy alkalom.

Bemutató órák:
Az első évüket végzők még nem Gáláznak, az Ő évzáró koronájuk a nyilvános bemutató óra, hogy bárki megnézhesse,
mekkora csodát lehet varázsolni egy tanév alatt.

GÁLA:
A Mese-Gálák pedig évek óta nagy színpadon elevenednek meg, tavaly a Budapesti Operettszínház adott helyet és otthont nekünk – ott tapsolt-sírt-nevetett majdnem 900 ember, drukkolva a színpadon gyönyörűen táncoló

Törpördögöknek és Tinitündéreknek
Törpördög és Tinitündér Alapítvány: Több Szülő is említette, hogy szívesen hozzájárulna a Gálához, hogy még csodásabb, még felejthetetlenebb legyen!

Ezért született az Alapítvány Számlaszámunk: 10918001-00000087-35010006
Még több információ: www.tanctanoda.hu
www.facebook.com/torpordogtanctanoda
06-20/586-98-18 – Nóra néni (Perényi Nóra)

Bridzs

bridgelogo

A Sportegyesület 2012-ben alakult meg. A civilszervezet törvényszéki bejegyzésére 2013. év áprilisában került sor. A Sportegyesület az alapszabályában rögzített célkitűzéseknek megfelelően működik.

A bridzsklub azért alakult, hogy rendszeres alkalmat nyújtson mindazoknak, akik szeretnék szabadidejüket társaságban szórakoztató szellemi sportot jelentő kártyajátékkal eltölteni.

A Sportegyesület lehetővé teszi Budaörs és környéke lakói számára a hetenkénti rendszeres négyórás szellemi sportolást a klubversenyeken, és a szervezett tanfolyamokon.

 • Kezdő tanfolyamainkon 2012-ben 34 fő, 2013-ban 15 fő, 2014-ben 15 fő sajátította el a bridzsjáték alapjait. A 2015. évi kezdő tanfolyamra is vannak már jelentkezők.
 • Jelenleg a továbbképző tanfolyamainkon több mint 20 fő finomítja ismereteit.
 • A Budaörsi Bridzsklub Sportegyesület aktív tagsága 2015.06.30-án 45 fő.
 • 2014-ben, az 50 játékhéten tartott klubversenyeinken több mint 1200 fő vett részt.
 • 2014. évben a Budaörsi Bridzsklub rendezte meg a Magyar Bridzsszövetség három legnagyobb létszámú, legsikeresebb bridzsfesztiválját, ezzel tovább emelve a Klub hírnevét. A Klub nyílt versenyein alkalmanként 36 asztalnál 144 versenyző mérte össze tudását az egész napos kétfordulós versenyeken.
 • A Budaörsi Sportegyesület 10 versenyzője vesz részt az országos bajnokságokon, ahol az első, harmad és negyed osztályokban versenyeznek.

IDŐPONTOK:

minden héten HÉTFŐ,  18:00-22:00

Info a versenyekről:

http://bubiklub.hu/hu/versenyek/klubversenyek

Városi Ifjúsági Klub

Diákszínpad

Diákszínpadunk 2009-ben alakult Varga Gyöngyi és Ruzsonyi Ági vezetésével. A gyerekeket több korosztályban várjuk, már 6 éves kortól, felnőtteknek is!

A többségében prózai darabjaink mellett megjelentek a zenés, énekes,koreografált előadások is, melyhez nagy segítséget nyújt Kővári Heni vezette MoiraDance balettos, show-táncos társulatunk.

Fontos számunkra, hogy a gyerekek minden helyzetben magabiztosan feltalálják magukat, jól kommunikáljanak,ezért a foglalkozásokon nagy szerepet kap az improvizáció, a drámajáték, hisz minden gyermekben ott van a tehetség – mi segítünk megtalálni és rátalálni saját magukra…

Mindezeken kívül fontos a csapatmunka, minden egyes előadásnak, de természetesen az óráknak,próbáknak is óriási kohéziós ereje van, ahol megtanulunk közösségben gondolkodni úgy, hogy közben egyéniséggé formálódunk…

Városi Ifjúsági Klub

 

Salsa

salsaoktatas

Az Új Kezdőknek és az Először Minket Kipróbálók részére az ELSŐ ALKALOM INGYENES!

A tanfolyamokat óra jeggyel, vagy kedvezményes árú táncbérlettel lehet látogatni, melyet a helyszínen lehet megvásárolni készpénzért a recepcióstól.

SZÉP kártyát is elfogadunk.

Táncbérlet típusa:

Óradíj (90 perc)1.950 Ft               adott órán

5 órás (5×60 perc)5.500 Ft

10 órás (10×60 perc)10.000 Ft

20 órás (20×60 perc)18.000 Ft

ÓRAREND

http://www.carmen-dance.hu/ora-rend

KEZDŐ KUBAI SALSA TANFOLYAMOK

hétfőnként: 20:00-21:30 

szerdánként 20:00-21:30-ig

Nem kell partnert hoznod, mert az órákon folyamatosan párcserék vannak, mindenki táncol mindenkivel. (Ha mégis partnerrel érkezel és nem cserélnél, akkor jelezd ezt az oktatónak.) Váltó cipőt, esetleg csere pólót javaslunk hozz magaddal. Nem probléma ha még soha nem táncoltál.

KÖZÉPHALADÓ KUBAI SALSA TANFOLYAMOK

keddenként 20:00-21:30-ig

csütörtökön 20:00-21:30-ig

ÚJ (!) BACHATA WORKSHOP 

keddenként 19:00-20:00-ig

Ha szeretnéd egy olyan tánc alapjait megtanulni, mint amit a romantikus hangulatú BACHATA tánc képvisel és a salsa táncos bulik kísérőműfajaként mára már az egész világot meghódította, akkor várunk 4 alkalmas alap kurzusunkra!Természetesen utána lehetőséged lesz a folytatásra is iskolánkba.

Pár nélkül is jöhetsz, párcsere van az órán! Párral érkezőknek nem kötelező cserélni!

 

Városi Ifjúsági Klub

Pszicho – Kuckó

“Amikor másért teszel, magadért is teszel”

Szolgáltatások:
Kortárssegítés
A személyiségfejlődés során a serdülőkor több tekintetben is fordulópontot jelent. A meginduló önállósodást a kortárs-kapcsolatok felértékelődése kíséri. A társak viselkedése, vélekedései, érték-, és normarendszere meghatározó a kamasz számára, akinek éppen saját énje megszilárdítása érdekében kell küzdenie társai elfogadásáért és elismeréséért.

A kortárssegítés azonos, vagy hasonló korcsoportba tartozó fiatalok között megvalósuló segítség-, támogatásnyújtás, illetve a másik személyre irányuló aktív figyelem. Nem feltételez magasan képzett segítőt, hanem a természetes segítségnyújtás fogalmából indul ki.Olyan program, ahol a fiatalok megtanulják korrigálni és támogatni egymást. Olyan program, amelynek keretében a fiatalok határozott kontrollt gyakorolhatnak szűkebb és tágabb környezetük történései felett. Elsajátíthatják és kipróbálhatják a személyiségfejlődésükhöz és identitásuk kialakulásához szükséges készségeket és társas viselkedési formákat. Olyan program, aminek a hatása egy életre szólhat. Segít, mert önzetlenségre nevel, azt az érzést közvetíti, hogy adni jó. A megelőzés többféle módszerét egyesíti, ötvözi magába. Megtanítja a lehetőségeket, az azokkal való bánásmódot, és nem a visszaélést. Felismerteti a saját korlátainkat, és az előttünk lévő szakadékokat, hegyeket. Lehetőségeket és veszélyeket. Ebben a programban kapott helyet a Hősök Tere Kezdeményezés is.

Személyiségfejlesztő csoportok nemcsak kamaszok részére
 

Egyéni konzultációk

 

Bakai Gyöngyi Ágnes
Pszicho-Kuckó
addiktológiai konzultáns, logoterápiai tanácsadó és személyiségfejlesztő
 
 
Városi Ifjúsági Klub

 

Budaörsi Társasjáték Estek

tarsaswebre

 

Ha szeretsz társasozni, akkor az Ifiklubban a helyed!
Ha még nem ismered a Dixitet, a Doddle és a Catan játékokat, akkor itt az ideje, hogy megismerd! Gyere el és hozd el a szomszédodat is!
 
 
Városi Ifjúsági Klub
 

 

 

CAPOEIRA

Új tanfolyamok is indulnak a 2017-es évtől a Városi Ifjúsági Klubban. Minden pénteken 16 órától capoiera, tánc a harcban.

capoera

Városi Ifjúsági Klub