Faltól Falig Forgatós – Intenzív kurzus

A Városi Ifjúsági Klubban Budaörsi FFF, azaz Faltól Falig Filmezős workshop lesz  általános iskolásoknak!

AZ IDŐPONTRÓL HAMAROSAN TÁJÉKOZTATJUK OLVASÓINKAT! 

Van kedved két napon át intenzíven rövidfilmet készíteni?

Ha az a célod, hogy saját, meglévő eszközeiddel profi filmet tudj készíteni, itt a helyed!

A Budaörsi Városi Ifjúsági Klubban Bán Lilla többszörös nemzetközi díjas filmrendező segítségével a csapat elkészít egy rövidfilmet, melyet a második nap végén be is mutatunk! Lilláról többet itt: www.banlilla.com

 

Hozz egy mobilt, tabletet, GoPro-t, DSLR-t, vagy bármilyen képrögzítő eszközt, és csapjunk a közepébe!

És ha szeretnél, hozz el minden technikát, ami otthon van: zöldháttér, softbox, steadicam, laptop, ami tetszik – de azt is megtanuljuk majd, mivel lehet mindezt olcsó eszközökkel helyettesíteni.

Jöhetsz, ha van kedved színészkedni, rendezni, operatőrködni, vagy vágni.

Semmiféle előképzettség nem szükséges.

Bármilyen kérdéssel, kérünk, keresd üzenetben Lillát a Facebook-oldalán: https://www.facebook.com/FilmesTaborokGyerekeknek/

Az oktatóról: 

Bán Lilla Hongkongban élt és épp babát várt, mikor felfigyelt Paulo Coelho bestseller-író felhívására, melyben fiatal rendezőknek versenyt hirdetett.

„A portobellói boszorkány” című regényének különböző fejezeteit több mint hatezren filmesítették meg. A számtalan rövidfilmből végül kilenc nyertest választottak ki, melyek között Lilla filmje is szerepelt. A 2009-es Római Filmfesztiválon az ezekből összeállított nagyjátékfilm különdíjat kapott.

Lilla azt mondja, a forgatás alatt tanulta meg igazán, hogy lehet nulla forintos büdzséből filmet készíteni.

“Az jó móka volt… kezdő filmesként örültem, hogy egy kamerát kaptam a családomtól. Megfűztem a helyi filmes iskola diákjait, hogy szerezzenek nálam tapasztalatot, és csakugyan eljöttek forgatni. Talán csak Kate Sullivan új-zélandi színésznőnk gázsiját kellett kifizetnünk. A barátok segítsége nagyon sokat jelent. És a saját szenvedélyed. Ha tényleg filmeket akarsz csinálni, úgysem állíthat meg semmi. Forgass sokat és egyszercsak azon kapod magad, hogy mások elkezdenek profinak látni. Persze az alapokat tudni kell, azt nemigen ússza meg az ember.”

 

Lilla tanfolyamán valami hasonlót tanulhatsz meg.

 

– Nem jelent semmit, hogy nem tanultál korábban filmezést. Christopher Doyle, a legendás ausztrál cinematográfus egyszer egy hongkongi étteremben azt mondta nekem, ő nem járt ám évekig filmes iskolába. Mély szenvedéllyel érzi, hogy kell a kamera és a színész közti a bensőséges kapcsolatot a vásznon megjeleníteni.

Neked ajánlom ezt a tanfolyamot, ha azt szeretnéd tudni, hogy saját, otthon megtalálható eszközeidből hogy hozhatod ki a legtöbbet úgy, hogy a film, amit forgatsz, tényleg profinak tűnjön. Nem kell hozzá egyéb, mint valami képrögzítő eszköz és te magad!

 

A képzés ára: 12900 Ft / hétvége!