Fotókiállítás szúfi zenével-tánccal az Ifiklubban

2017. szeptember 13-án 15 órakor fotókiállítás megnyitó lesz a Városi Ifjúsági Klubban. A belépés ingyenes! 

 

Guru Gina Gilani, az egzotikus hangú, a délkelet-európai és délkelet ázsiai régió dalait megszólaltató énekesnő fotóművészetével a Párizsban tanult, Professzor Rascheff mentorálása alatt a bulgáriai AUBG amerikai egyetemen debütált.

Később énekesként folytatta tovább: Isztanbulban Selim Sesler kesani klarinétjátékos, majd Ustad Hafeez Khan of Taalwandi, a klasszikus hindusztáni dhurpad mesterének tanítványa lett, és a legendás elhunyt pakisztáni Quawali énekes, Nusrat Fateh Ali Khan házában élt Lahore-ban. Klasszikus indiai kathak és szúfi dhamal táncot a birminghami Naheed Siddiqui és a lahori Umair Arif mestereitől tanult. Fellépett Franciaországban, Angliában, Indiában és Pakisztában Shabbir Hussain Khan/Ustad Jhari tablaművésszel, és Baba GA Chisti indiai filmzeneszerző unokájával.

Első albuma Piyarka Des/Bollywood Banjara címmel jelenik meg hamarosan Indiában és Pakisztánban, Urdu és angol nyelvű dalszerzeményei a https://soundcloud.com/gina-rubik-guru-gina/sets/piyarka-des-bollywood-banjara hallhatók.

Guru Gina Gilani fotókiállítása a misztikus Zala megye és Pakisztán spirituális kapcsolódásáról szól, melyeknek telefon körzetszáma is azonos: 92. Gina hét éven keresztül utazott és örökítette meg az ősi tudás bölcsőit és olyan értékeket, melyek az utókor számára maradandóak.”