Napfény: Barát vagy ellenség?

2017. április 3-tól 9-ig tartják meg Budaörsön A fényvédelem hete rendezvénysorozatot. A részvétel ingyenes! A Városi Ifjúsági Klubban április 5-én 10 órától szakmai előadással várják az érdeklődőket. 

 

Jobb félni, mint megijedni – a kulcs a megelőzés, ne adjunk esélyt a melanómának.

Szükségünk van a napfényre, de káros hatásai nélkül – személyre szabott, sejtszintű fényvédelem, minden életkorban és élethelyzetben bőrtípustól és bőrproblémától függően.

 

Mely csoportoknak szól a program:

Bőrgyógyászok, védőnők, óvodák, szülők

 

Szakmai rész

Február-március védőnők edukálása a Bioderma orvoslátogatóin keresztül. Az MDT által jóváhagyott edukatív szóróanyagokat kapnak. A védőnők ezt a tudást a saját praxisukban továbbadják a pácienseiknek. A látogatások során gyermekorvosok és gyermekbőrgyógyászok felé is kommunikálják a Fényvédelem hete üzenetét.

Április 3-9. között „Fényvédelem hete” turné – Budapesten és 8 vidéki városban (Miskolc, Debrecen, Pécs, Szekszárd, Szeged, Gyula, Budaörs, Esztergom) szerveznek 1-1 szakmai rendezvényt védőnők, óvónők, családok, illetve a helyi sajtó képviselőinek részvételével.

A program elején egy meghívott bőrgyógyász tart egy rövid előadást a fényvédelem fontosságáról, illetve a Bioderma orvoslátogatója egy másik előadást a megfelelően kiválasztott fényvédő termékekről.

Április 7-én a „Fényvédelem hete” egy lezáró rendezvényben csúcsosodik ki, amelynek a SE Bőrklinika Mária utcai nagyelőadója adna otthont.

A program része egy kerekasztal-beszélgetés KOL bőrgyógyászok és onkológusok, az OMSZ (Országos Meteorológiai Szolgálat), a MAVE (Magyar Védőnők Egyesülete) képviselői, az óvónők képviselői és a szülők képviselői (Nagycsaládosok Egyesülete) között a fényvédelemről: miért fontos, miért kell minél hamarabb rászoktatni a gyerekeket a fényvédők használatára, milyen pedagógiai módszerekkel lehet ezt megtenni, hogyan tud ebben együttműködni a bőrgyógyász, a védőnő, a gyerekorvos, az óvónő és a szülő).

Erre az eseményre meghívják az országos sajtó képviselőit is, és készül egy videó összeállítás a Házipatika dermatológia aloldalára is.

 

 

A4_hirdete´sVenerolo´giaPRESS

 

Kiegészítő események

A szakmai rendezvényekkel párhuzamosan az adott városokban 1-1 patikában (illetve Budapesten minimum 4 patikában) fényvédelemmel kapcsolatos tanácsadás zajlik majd rezidensek bevonásával egészen április 9-ig.

Óvodák részére rajzpályázatot hirdetnek, a nyertes óvodákat a Bioderma ellátja fényvédőkkel 2017-re.

 

bioderma2