Örömtáncház – Zene és tánc határok nélkül

2016. november 26-án 10 órától gyermek táncház lesz a Városi Ifjúsági Klubban. Minden táncoslábú érdeklődőt sok szeretettel várunk! A programon a részvétel ingyenes!

 

Vezető: Haag Csilla

Közreműködnek: Orczi Géza és a Gandharvák tagjai
Meglepetésvendég: Csörsz Rumen István

CSÖRSZ RUMEN ISTVÁNRŐL BŐVEBBEN:
Csellótanulmányok után a népzene és a régizene felé fordult, elvégezte az Óbudai Népzenei Iskola duda és koboz tanszakát, Lányi György és Kobzos Kiss Tamás növendékeként. Résztvevője volt Czidra László keszthelyi reneszánsz kurzusainak, s több hangszeren autodidakta módon megtanult. Az ELTE magyar szakán 1997-ben szerzett diplomát, PhD-disszertációját 2004-ben védte meg, 2001 óta az MTA Irodalomtudományi Intézetében dolgozik.

Több mint ötven tanulmányt és két monográfiát publikált, kritikai kiadások sajtó alá rendezője, az Irodalomtörténeti Közlemények felelős szerkesztője.
A Musica Historica együttes alapítója és vezetője (ének, pengetősök, fúvósok); 1997 óta a Musica Historica Kulturális Egyesület elnöke. A Carmina Danubiana és a Falkafolk együttes tagja; Bodza Klárával, Sebestyén Mártával és szólistaként is rendszeresen fellép Magyarországon és külföldön.
Színpadi zenéket írt, CD-k, CD-ROM-ok és tévéfilmek közreműködője.
Kutatásaiért, egyben a Musica Historica együttes munkájának elismeréseként 2003-ban megkapta a Tinódi-lantot; 2007-ben Akadémiai Ifjúsági Díjban, 2014-ben Kiss József-díjban, 2015-ben Martinkó András-díjban részesült. A Régizene Nyári Egyetemen hatodik alkalommal vezet kamarazenei kurzust.

 

tanchaz_gandharvak_webre